Vrouwen van Nieuw-West

Workshops en tentoonstellingen zetten vrouwen in de schijnwerpers

Dit jaar staan de vrouwen van Nieuw-West volop in de schijnwerpers. Van meet af aan waren het vooral de vrouwen die inhoud, kracht en kleur gaven aan de buurt, aan de wijk en uiteindelijk aan het Stadsdeel. Ze deden dat soms zichtbaar op de voorgrond, maar veel vaker op de achtergrond. Ze maakten het verschil als vrijwilliger, als professional, als moeder, bewoner, activist, of vertegenwoordiger. 

In 2019 worden tal van activiteiten georganiseerd voor, over en met vrouwen(organisaties) van Nieuw-West. Door middel van verschillende workshops, met storytelling, fotografie en tentoonstellingen laten zij zien wie ze zijn en welke rol ze spelen in het stadsdeel. Hieronder vind je meer informatie over aankomende evenementen en tentoonstellingen.

Meer informatie over het project en actuele informatie over de activiteiten vind je op www.vrouwenvannieuwwest.nl

Tentoonstellingen

Buitententoonstelling
Vanaf 1 april 2020 staan 8 groepen vrouwen uit Nieuw-West centraal voor Pakhuis de Zwijger. Bekijk hun foto's en lees hun verhaal. Deze buitententoonstelling is gratis te bezoeken. 
Locatie: Pakhuis de Zwijger

De tentoonstelling heeft eerder op deze locaties gestaan: 

- Plein '40-'45 - Vanaf 27 november 2019
- Lambertus Zijlplein - Vanaf eind december 2019
- Stopera - medio februari 2020

En zal verder reizen naar het Amsterdam Museum - medio mei/juni 2020

Buitententoonstelling Vrouwen van Nieuw-West op het Osdorpplein

Vrouwen van Nieuw-West is een project waarbij vooral de vrouwen zelf de regie hebben over wat ze vertellen en laten zien. De productie is in handen van het Amsterdam Museum en Pakhuis de Zwijger, New Metropolis. Het project komt tot stand in samenwerking met OBA, De Meervaart, Vrouw en Vaart, Laika, The Beach, Stichting Nisa for Nisa, Comenius College, Mundus College, Young Amsterdam, Eigenwijks en vele andere organisaties en bewoners uit Nieuw-West. Vrouwen van Nieuw-West is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdragen van Stadsdeel Nieuw-West en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief